Connect with us

Doel Sumbang

Malioboro – Doel Sumbang

Panas-panas goreng pisang
Kopi agak manis di gelas kaca
Di gelar tikar di terang neon
Di ubun-ubunnya jogjakarta

Gadis manis senyum-senyum
Tawarkan nasi bungkus daun pisang
Sama-sama makan malam-malam
Di ubun-ubunnya jogjakarta

Semua aku ingat
Dan tak akan kulupa
Kenangan paling indah
Dan paling… paling asyik

Reff:

(Ada lagu yang indah di Malioboro)
Lagu cinta tentang engkau dan aku

(Ada sajak yang indah di Malioboro)
Sajak cinta tentang engkau dan aku

READ  Jol - Doel Sumbang
Continue Reading

Doel Sumbang

Bulan Batu Hiu – Doel Sumbang

ari nu ngaranna beurit
loba jelema nu rujit
hirup di susukan
sagala di gorogotan
ti mimiti kue bolu
nepi ka sapatu butut
beurit beurit
ari na ngaranna beurit
loba jelema nu rujit
da puguh biang penyakit
komo deui beurit kota
kasebut beurit nyakola
galakna kabina-bina
tara ningali sasaha
hirupna di jero kantor
daharna nu kotor kotor
kajeun dahar duit jadah
asal tempat gawe basah
gaji ti kantor disebut teu cukup
tunjangan ti kantor disebut teu cukup
sagala anu ti kantor kabeh disebut teu cukup
beurit nu boga jabatan maraceuh siga nu edan
ceunah mah nyiar sampingan
meungpeung aya kasempetan
di PLN
di Depnaker
di Pertamina
Di Kantor Pajak
di TELKOM
Di PDAM

ampir di kabeh jawatan aya beurit
nepi di sakola sakola aya beurit
eta meuruen nu disebut mafia pendidikan teh
atuh kudu ku saha nya ngaloporkeun kalakuan
beurit siga kitu teh
ari sanyaho kuring mah
salah sahiji nu di pikasieun ku beurit teh
nya ucing
tapi sanyaho kuring deui
kungsi aya kajadian ti heula
aya beurit bangor
dilaporkeun ka ucing
kalahkah diantepkan
beurit na ge teu ditegor tegor acan
ceuk beja mah
ucing oge ayeuna mah geus teu bisa nyarek
beurit bangor
da unggal bulan atawa unggal tahun
si beurit sok mere bagian ka ucing tea!
Wah hese geus kieu mah
kuring oge bingung kudu kumaha
da geuning kanyataannya
beurit jeung ucing geus sarua balalangor

READ  Bulan Batu Hiu - Doel Sumbang
Continue Reading

Doel Sumbang

Duriat Madinah – Doel Sumbang

Waktu urang patepung deudeuh
Layung koneng mayungan masjid nabawi
Dikersakeun bada maghrib urang wanoh
Nu jadi saksina madinah al munnawaroh

Ku kersaning nu maha suci
Pa amprok di dinana tawaf jeung sa’i
Teu ras pada mengtangtu kadi multajam
Mihareup duaan deukeut silih pikaheman

Duriat Ka ajeun jeung ka tanah suci
Duriat nu gumuruh dina ati
Duriat ka anjeun jeung ka tanah suci
Duriat nu ngaguruh dina ati

Reff:
Rukun yamman hajar aswad
Hijir ismail jeung anjeun
Ngawakun rasa kasono moal bosen moal poho
Geuning aya ridho gusti
Ayeuna urang ngajadi
Hoyongna patilas deui jaga mun ibadah haji

READ  Pabaliut - Doel Sumbang
Continue Reading

Doel Sumbang

Tuturut Munding – Doel Sumbang

Tuturut munding ( meureunan reuseup ka munding )
tuturut munding (meureun kasurupan munding )
tuturut munding ( boa boa ngelmu munding )
tuturut munding ( kalakuan siga munding )

Batur lieur, milu lieur
Batur ngaco, milu ngaco
batur gelo, milu gelo
diajak baleg teu daek
Batur saur milu saur
batur buka milu buka
ti beurang batur puasa
manehna jajan samangka

Batur saur milu saur
batur buka milu buka
ti peuting batur taraweh
manehna cindeukul gapleh

Malem lebaran
batur di masjid takbiran
manehna sorangan
mabok ao di pengkolan

Poe lebaran
batur salembur solat id
manehna ngajoprak
dipepende ku jin iprit

READ  Bulan Batu Hiu - Doel Sumbang
Continue Reading